У Херсоні міський голова вимагає дотримання схем руху вантажного транспорту

29 Липня 2015 09:50
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Із жорсткою вимогою терміново вирішити питання з диспетчеризацією великовантажного транспорту до морського порту звернувся міський голова Володимир Миколаєнко до представника Херсонської філії ДП «Адміністрація морських портів України», якого разом з керівництвом відділу Державтоінспекції ХМУ УМВС України в Херсонській області, ПАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів», управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міської ради запросив до винайдення шляхів виходу з незадовільної ситуації, що склалася з рухом великовантажного транспорту в Херсоні.

«Чому морський порт не виконує рішення міської ради 2012 року та цьогорічне рішення виконкому міської ради, якими затверджено схему руху вантажного транспорту до елеватора та в порти міста, обмежено рух у період підвищення температури повітря понад 28 градусів, заборонено відстій вантажівок по просп.Ушакова? Великі зерновози, рухаючись центральними вулицями нашого міста, тим більше у спеку, руйнують дорожнє покриття, що ремонтується за кошти херсонської громади, створюють значні незручності херсонцям, накопичуючись у місцях проживання та відпочинку», – зауважив міський голова.

Він висловив вимогу до керівництва Херсонської філії ДП  «Адміністрації морських портів України» довести до відома організацій, з якими укладено договори, схеми руху вантажного транспорту в місті, відрегулювати та контролювати кількість вантажівок біля морпорту не більше 3-4 одночасно. Управлінню транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міської ради доручено постійно моніторити виконання вимог щодо руху та відстою вантажного транспорту на території міста. Міський голова звертатиметься до Державтоінспекції та Управління Укртрансінспекції щодо проведення перевірок ваги перевезеного вантажу, складання протоколів про порушення та застосування максимального у таких випадках покарання згідно із законодавством.

Для довідки:

Рішення Херсонської міської ради від 26.09.2012 № 786«Про впорядкування руху вантажного транспорту в м.Херсоні»

Рішення виконкому Херсонської міської ради від 20.01.2015 №23 «Про заборону руху та відстою вантажного автотранспорту по проспекту Ушакова, на ділянці від вул. Червоностудентської до площі ім. Ю.Тутушкіна»