Фонд громади Херсона «Захист» підготував довідники для бійців АТО та їхніх родин

29 Липня 2015 15:08
zahyst.ks.ua

zahyst.ks.ua

Фонд громади Херсона «Захист» надрукував довідники для бійців АТО та їх родин. Про велику потребу в них не раз говорили самі наші захисники. Демобілізуються — й не знають своїх прав, у більшості установ, куди звертаються за консультаціями, не можуть отримати внятної відповіді на наболілі питання. Про це заявляли хлопці з Херсона, а що тоді говорити про мешканців сільської місцевості, навіть про райцентри.

Довідник, витрати на друк якого у розмірі 6 тисяч гривень (наклад 1 тисяча екземплярів, об’єм довідника — 110 сторінок) взяв на себе фонд «Захист», містить детальну інформацію про права і пільги для учасників АТО та членів їх сімей (підстави, порядок отримання, рекомендації, зразки заяв, довідкову інформацію тощо). Матеріали Довідника містять найсвіжішу інформацію з урахування внесених з 1 липня змін до Законів України. Наприклад, висвітлені такі проблеми бійців: трудові питання мобілізованих, щодо відпусток учасників АТО, порядок отримання статусу учасника бойових дій, пільги учасникам бойових дій, порядок оримання статусу «член сім’ї загиблого», пільги членім сімей загиблих, пенсійне забезпечення учасників АТО й ще багато корисного.

Авторські права на цю брошуру належать Міністерству соціальної політики України та компанії Financial Vfrkets International, Inc. Автори — група українських високопрофесійних фахівців. Фонд “Захист” отримав право друку. Фонд передав Довідники у ті структури, які особливо їх потребують. Тепер цей довідковий матеріал буде у всіх військоматах області, в усіх управління соціального захисту, УМВС. “Захист” планує забезпечити брошурами структури Нацгвардії, прикордонників, інших військових формувань Херсонщини, громадським об’єднанням та волонтерським центрам, які опікуються бійцями АТО та їхніми родинами.