Херсонський міський голова зустрівся з першою українською жінкою-капітаном

28 Липня 2015 06:22
city.kherson.ua

city.kherson.ua

27 липня міський голова Володимир Миколаєнко зустрівся з першою жінкою-капітаном далекого плавання незалежної України Тетяною Олійник. Саме зараз її судно «Кілія» пришвартоване в херсонському порту й готується прямувати до Мармурового моря.

В особі пані Олійник міський голова привітав всіх моряків із Днем працівників морського та річкового флоту, який відзначався в Україні в першу неділю липня.

За багаторічну сумлінну працю, спрямовану на формування позитивного іміджу морської справи, високу професійну майстерність, активну життєву позицію та з нагоди Дня працівників морського та річкового флоту Тетяну Олійник нагороджено Почесною грамотою міського голови.

«Вітаю пані Тетяну і всіх моряків із професійним святом. Це дуже важка професія, а коли капітаном є така жінка – орденоносець, кандидат наук, вихователь чималої кількості учнів і послідовників, то можна сказати, що це взагалі подвиг», – підкреслив Володимир Миколаєнко.

«Маю надію на відродження флоту України, на відродження підприємств Херсонщини, які будуватимуть нові судна. Що вистоїть наша країна і, ми будемо якісно працювати на благо держави», – сказала великий патріот України і власної справи Тетяна Олійник.

 

Довідково

Тетяна Олійник пропрацювала на суднах 38 років, з них понад 13 – була капітаном суховантажного судна «Іван Сергієнко» АСК «Укррічфлот», з березня 2015 року працює в ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» на «Кілії» португальського виробництва. За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі професійні здобутки та багаторічну сумлінну працю – 2012 року відзначена орденом княгині Ольги 3 ступеня. Нагороджена Почесною грамотою Верховної Ради України, має почесне звання «Заслужений працівник транспорту України» та ін. У 2001 році Рішенням спеціалізованої вченої ради Одеської державної морської академії Міністерства освіти і науки України їй присуджено науковий ступінь кандидата технічних наук зі спеціальності «Судноводіння».