Микола Томенко: “Чи приватизує Кобзон “Херсонес” і Воронцовський палац?”

27 Липня 2015 12:04
ukrcity.info

ukrcity.info

Я як організатор всеукраїнської акції “7 чудес України” шокований заявою Кобзона про те, що кримські заповідники і пам’ятки культури необхідно передати в приватні руки.

При цьому жоден чиновник Криму, а тим більше України не зреагував на таку заяву.

Нагадаю, в Криму існує велика кількість видатних пам’яток історії, починаючи від античності і закінчуючи унікальними пам’ятками кримськотатарського народу. Свого часу в рамках акції “7 чудес України” я зняв фільми про Воронцовський, Бахчисарахський, Лівадійський палаци, з циклу “7 природних чудес України” – про Мармурову печеру, Балаклавську бухту та миси Айя і Фіолент, а в останньому циклі “7 історичних чудес” – про “Херсонес Таврійський”.

До речі, “Херсонес Таврійський” зусиллями України отримав статус пам’ятки ЮНЕСКО!

Це вже не перша історія “геніальних” приватизаційних ідей Кобзона. Нагадаю, що у 2005 році я долучився до того, щоб зупинити земельну аферу Кобзона і Яна Табачника, які під егідою створення мистецького центру фактично безкоштовно хотіли отримати більше як 8 га землі на Дніпровській набережній у Києві…

Тому зараз необхідно зупинити ще більше аферу – спробу приватизації визначних пам’яток культури в Криму.

Сподіваюсь, що Міністерство культури України та інші відповідальні високопосадовці зреагують на таку нахабну, неадекватну заяву Кобзона.

P.S.

Для тих, хто хоче зрозуміти значимість об’єктів, які знаходяться сьогодні на території Криму, пропоную переглянути наш фільм з останнього циклу “7 історичних чудес України” про “Херсонес Таврійський“.

Микола Томенко, засновник Фонду «Рідна країна»,

ініціатор акції «7 чудес України»