Закон про декомунізацію в Херсоні виконується

22 Липня 2015 15:44
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Відбулось засідання робочої групи з питань реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Відкрив засідання міський голова Володимир Миколаєнко і наголосив на важливості виконання даного закону. Він відмітив, що дану роботу необхідно провести швидко та, обов’язково, дотримуючись точки зору громади міста щодо зміни геонімів. Володимир Миколаєнко також довів до відома присутніх, що дав доручення перевірити в місті наявність символів, які заборонено даним Законом: «До Дня Незалежності України необхідно демонтувати всі гасла та символи, які забороняються Законом про декомунізацію».

Члени робочої групи обговорили шляхи реалізації закону, серед напрямків були визначені повернення історичних назв, присвоєння імен видатних діячів історії України та міста Херсона.

В першу чергу, члени групи вирішили визначитися з переліком геонімів, які відповідно до Закону про декомунізацію підлягають перейменуванню, та зібрати пропозиції щодо зміни їх назв. Далі планується організувати широке громадське обговорення з даного питання з використанням офіційного сайту міської ради та її виконавчих органів, місцевих засобів інформації. Також було запропоновано підготувати довідник персоналій з інформацією про їх діяльність.