За перше півріччя херсонці сплатили майже 160 тис. грн. адмінштрафів

22 Липня 2015 09:19

nadiyshly-koshty_2За перше півріччя 2015 року адміністративною комісією при виконавчому комітеті міської ради проведено 24 засідання, на яких розглянуто 264 адміністративні справи. За результатами розгляду адміністративних справ, комісією прийнято колегіальне рішення про накладення стягнень у вигляді штрафу на загальну суму 158 829,00 грн. та у вигляді попередження на 4 громадян.

Фактично, в результаті добровільної сплати штрафів громадянами та стягнень в примусовому порядку державною виконавчою службою, до місцевого бюджету надійшли кошти на загальну суму 74 644,48 грн.

Постанови адміністративної комісії про накладення стягнення у вигляді штрафу, що не були сплачені громадянами у добровільному порядку, надсилаються згідно ст. 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення для примусового виконання до відповідного відділу державної виконавчої служби.

Станом на 01.07.2015 для примусового виконання до відділів державної виконавчої служби направлено 76 постанов, прийнятих за результатами розгляду комісією адміністративних справ в період за перше півріччя 2015 року.

Несплата штрафів громадянами в добровільному порядку переважно викликана тим, що особи, піддані адміністративному стягненню, не мають постійних або офіційно зареєстрованих доходів та майна, на які б можливо було звернути стягнення, вказують невірну адресу проживання при складенні протоколів.

Адміністративною комісією при виконавчому комітеті Херсонської міської ради постійно проводиться спільна робота з особами, уповноваженими на складення протоколів про адміністративні правопорушення, для удосконалення роботи по виявленню правопорушень, запобігання їх вчиненню, а також вжиття заходів для стягнення штрафів, накладених за скоєння адміністративних правопорушень.