Херсонський «Кристал» готовий до нового сезону

22 Липня 2015 07:11
fckristal.com

fckristal.com

Як проходило останнє тренування «Кристала» перед початком сезону

21 липня на основному полі стадіону «Кристал» наша команда зібралася для передігрового тренування перед виїздом на кубковий матч в Одесу. Після колективного фото в оновленому складі, футболісти приступили до розминки з помічником головного тренера Олегом Турським. Хлопці займалися в хорошому настрої, було помітне бажання добре почати сезон уже з першого матчу.

Тим часом, ми поспілкувалися з наставником «Кристала» Сергієм Шевцовим. Головний тренер розповів про літню підготовку, комплектацію команди і анонсував цікавий чемпіонат другої ліги в цьому сезоні.

– Цього року ми нарешті провели збори. Тому кажемо передусім не про те, чи вони вдалі, а про сам факт, що вони відбулися. Ми працювали в Скадовську. На жаль, через проблеми з транспортом, ми не змогли зіграти з командами високого рівня, матчі проводили з аматорськими колективами, – розповідає Сергій Шевцов. – Але ці кошти, які ми могли витратити на виїзди, ми вирішили використати на інші потреби, які вплинуть на якість гри. Загалом навантаження футболісти витримали. Наскільки якісно ми підготувалися – покаже чемпіонат. Ще є проблема незіграності.

fckristal.com

fckristal.com

– Як справи з комплектацією?

– Ми заявили обойму гравців, які вже можуть починати чемпіонат. Але є люди, по яким ми ще визначаємось у тренувальному процесі. Будемо добирати нових гравців. Але вибиратимемо прискіпливіше. Процес селекції триває, але вже треба грати на результат з перших матчів Кубку, і чемпіонату. До них разом з іншими партнерами по команді готуються новачки: Ярослав Поплавка, Роман Худченко, Василь Берест, Сергій Хомутов, Ілля Шевцов, також повноцінний контракт із нашим клубом підписав Віктор Мартян.

– У Кубку ми починаємо з командою, приблизно рівною за класом. Ви готуєтесь будь-що перемогти чи поразка не буде трагедією?

– У цій грі ми вирішуватимемо дві задачі. По-перше, провести матч з хорошим суперником, на хороших швидкостях, у боротьбі, аби перед чемпіонатом побачити наш стан. Це те, чого бракувало під час підготовки. І «Реал Фарма» хороший суперник для цього, ми грали з ними складні матчі в минулому чемпіонаті. А по-друге, звичайно, хочеться перемогти і пройти далі. В наступному етапі буде нагода зіграти з більш сильним суперником чи навіть із серйозною брендовою командою. А це плюс для Херсона, для наших уболівальників. В будь якому випадку гратимемо на перемогу, але великої трагедії в разі програшу не буде.

fckristal.com

fckristal.com

– Чи дивуватиме «Кристал» новими тактичними моделями в цьому чемпіонаті?

–  Я завжди намагаюсь притримуватись певного стилю. При цьому пропоную команді варіативність. Це залежить від підбору футболістів на конкретний матч, від суперника. Граємо переважно у швидкий, комбінаційний футбол з контролем м’яча, а варіюємо простором, де вступаємо у відбір, варіюємо схемами і т. д. Футбол щодня рухається вперед, але поки що я притримуватимусь свого стилю.

– У цьому чемпіонаті другої ліги з’явилось чимало новачків, пішли сильні конкуренти. Чого ви очікуєте в сезоні 2015-2016?

– Незважаючи на те, що з минулого чемпіонату в першу лігу пішли сильні команди «Оболонь-Бровар» і «Черкаський Дніпро», я б не сказав, що турнір стане слабшим. Думаю, «Буковина» захоче повернутися до першої ліги. А новачки, які прийшли у професійний футбол в наш час, гадаю, не є бідними командами. А це впливає і на комплектацію, і на тренувальний процес, і загалом на комфорт всіх футболістів і працівників клубу. Я думаю, хтось із новачків буде боротись за високі місця. Але це покаже чемпіонат. Те саме стосується і нашої команди. Нам ще треба по одному хорошому виконавцю в кожну лінію, а їх не так просто знайти. Ми кожні півроку втрачали мінімум по два гравці, які підвищувались у класі. З одного боку, це приємно, що ми даємо їм такий прогрес, але з іншого – з’являються проблеми заповнення цих утрат. Але, повторюся, робота триває, ми постараємось знайти хороших футболістів і розкрити потенціал тих, які вже в команді.