У Херсоні безвідповідальні батьки відповідають за законом

20 Липня 2015 10:11
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Службою у справах дітей управління молоді та спорту міської ради  спільно з кримінальною міліцією у справах дітей, прокуратурою м. Херсона, управлінням соціального захисту населення міської ради, Херсонським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, навчальними, дошкільними та лікувальними закладами, житлово-комунальними підприємствами району, головами ОСББ, комітетами самоорганізації населення, іншими державними установами проводиться робота щодо виявлення та соціального захисту дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Здійснюється постійний контроль за вихованням та утриманням дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, за їх місцем проживання та навчання.

Станом на 1 липня 2015 року на обліку служб у справах дітей м. Херсона знаходяться 279 дітей (130 сімей), які опинилися у складних життєвих обставинах. З них: 15 – систематично залишають місце проживання; 11 – зазнали насильства в сім’ї;  247 – батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків; 15 – прибули з зони АТО.

На 1 липня 2015 року проведено 117 профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Ігротека», «Вокзал», «Сім’я» тощо, під час яких перевірено житлово-побутові умови дітей, проведено профілактичні бесіди з дітьми та їх батьками. 245 батьків отримали попередження щодо ухиляння від виконання своїх обов’язків. 125 осіб притягнуті до адміністративної відповідальності.