Канадські благодійники допомагають дитячому оздоровчому табору на Херсонщині

19 Липня 2015 23:32

Канадські благодійники допомагають дитячому оздоровчому табору “Слава”. Вибір табору не випадковий. У ньому перебувають діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти батьки яких служать у зоні АТО або поклали свої життя за єдину неподільну суверенну Україну.

spalitra.com.ua

spalitra.com.ua

Благодійний фонд LOADS OF LIVE , директором якого є  Едвард Диксон (на світлині ліворуч), об’єднує волонтерів з Канади та Америки. Доброчинністю в Україні фонд займається протягом двадцяти років.

– Часто те, що мають, люди порівнюють із багатством та успіхом інших людей. Й від цього виникає невдоволення. Це неправильно. Тому що є люди, які мають значно менше, ніж ми. Вони втратили ногу, тоді як у нас добре здоров’я. Або у них вдома немає гарячої води. Їхній дім забрала війна чи землетрус. Таких людей потрібно бачити в суспільстві і допомагати їм. Від цього отримуєш неабияке задоволення, ніби ростеш у власних очах. Це вищий рівень, ніж коли дбаєш  тільки про себе, – поділився секретом своєї благодійницької діяльності  Едвард Диксон.

Його друзі – Єрік Музарт (праворуч від Едварда), Тім Стратс, Емілія Свингет – розділяють погляди  боса. В Україну вони приїхали, щоб робити чиєсь життя приємнішим і більш комфортним.

Наразі опікуються дітьми із дитячого оздоровчого табору “Слава”. Завдяки канадським благодійникам матеріально-технічна база “Слави” зазнала модернізації. Однак це не все.  Емілія Свингет вчить дітей плести браслети, фенечки, займається із ними рукоділлям.

Всього у таборі перебуває 11 членів благодійного фонду. Незабаром вони поїдуть в інші міста та країни. Зокрема LOADS OF LIVE нещодавно надав допомогу сирійським дітям. А до “Слави” приїде наступна група волонтерів із 8 осіб, які спілкуватимуться з дітьми і вчитимуть їх чомусь, що згодом знадобиться у житті.

За сприяння фонду діти, батьки яких служать в Українській армії, відвідали аквапарк. Єрік Музарт вважає, що це допоможе дітям подолати стрес, у якому вони перебувають через розлуку із рідними.

“І в Канаді, і в Америці життя більш усталене, нудне. Ваші зміни вражаючі, – поділився враженнями Едвард Диксон. – Коли мої друзі запитують мене, чому я живу в Україні, я їм відповідаю: мені цікаво спостерігати, як змінюється суспільство”.