На Херсонщині виявили 90 іноземців-нелегалів

18 Липня 2015 17:13
zz.te.ua

zz.te.ua

Співробітниками відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та протидії нелегальній міграції УДМС України в Херсонській області виконуються завдання та функції за напрямком імміграційної роботи, вживаються заходи по протидії нелегальній міграції, здійснюється постійний контроль за дотриманням правил перебування іноземців та осіб без громадянства на території України.

В результаті проведених заходів, упродовж першого півріччя поточного року Управлінням ДМС України в Херсонській області прийнято 168 рішень про надання дозволу на імміграцію в Україну, оформлено 427 посвідок на постійне проживання в Україні, а також, видано 238 посвідок на тимчасове проживання, з них: на підставі працевлаштування – 16; навчання – 7; виконання релігійних обрядів – 10; возз’єднання сім’ї – 205 осіб.

Крім того, принято 211 рішень про продовження строку перебування в Україні іноземцям та особам без громадянства.

Також, протягом звітного періоду надійшло 90 матеріалів щодо оформлення запрошень іноземцям на отримання візових документів для в’їзду в Україну.

Упродовж січня-червня 2015 року на Херсонщині виявлено 90 нелегальних мігрантів та прийнято 88 рішень щодо примусового повернення іноземців з України, зокрема, 5 осіб видворено у примусовому порядку та 6 особам заборонено в’їзд на територію України. Загалом, протягом першого півріччя до місцевих бюджетів Херсонської області в результаті стягнення штрафів за протоколами про порушення міграційного законодавства України надійшли кошти у сумі 173 тис.400 грн. Переважна більшість нелегальних мігрантів – громадяни Росії, Азербайджану, Вірменії та Узбекистану.

Наразі, спеціалісти активно продовжують виконувати завдання та функції за напрямками своєї діяльності, особливу увагу приділяють протидії незаконній міграції в області, а також, вживають можливі заходи боротьби з нелегальними мігрантами.

УДМС України в Херсонській області