У Херсоні зведуть пам’ятник героям АТО

17 Липня 2015 13:59
ridna.ua

ridna.ua

За ініціативою активістів патріотично налаштованих громадських організацій, рідних та близьких українських воїнів, загиблих на сході України, в Херсоні з’явиться меморіал на честь героїв АТО і пам’ятний знак, присвячений незалежності України.

До кінця літа нинішнього року скульптори підготують свої пропозиції стосовно того, як можуть виглядати ці монументи. Далі конкурсна комісія визначить найкращий з них. А на офіційному сайті Херсонської міськради пройде громадське обговорення, в якому місці слід облаштовувати меморіальний комплекс. Наступного року  в бюджеті обласного центру планують передбачити кошти на його будівництво, і урочисто відкрити до 25-річчя незалежності України, розповів заступник міського голови Сергій Черевко.

Що ж до найкращого місця під розташування меморіалу, то вже зараз голоси городян розділилися. Хтось хоче бачити його у парку Слави, поруч із пам’ятниками «афганцям» та солдатам Другої світової. А хтось наполягає на передачі під нього ділянки на центральній площі Свободи, де стояв колись пам’ятник Леніну. Адже його фундамент городяни і так уже давно власною волею перетворили на місце поминання героїв Небесної Сотні та земляків, полеглих на східному фронті.