Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня

17 Липня 2015 16:07
gazeta.lviv.ua

gazeta.lviv.ua

Верховна Рада України призначила місцеві вибори на 25 жовтня за виключенням окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє DW.COM у пятницю, 17 липня. Відповідну постанову на засіданні парламенту підтримали 237 народних депутатів.

Можливість проведення виборів на підконтрольних Києву територіях Донецької та Луганської областей визначить Центральна виборча комісія.

«Ця постанова визначає, що вибори відбуваються 25 жовтня цього року, окрім окупованих територій. Водночас ця постанова вирішує питання про вибори на звільненій Україною території», — заявив лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко. Він пояснив, що ЦВК визначатиме, чи проводити вибори, наприклад, у Широкиному чи Слов’янську. «На нашу думку, такий механізм надає можливість спокійно провести вибори скрізь, де забезпечено стандарт чесних, прозорих і безпечних для учасників процесу виборів до місцевих рад», — передає його слова «Інтерфакс-Україна».

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв зауважив, що слід передбачити механізм, який не дозволив би ЦВК зловживати своїми повноваженнями. Луценко у цьому контексті звернув увагу на пункт 4 постанови, який передбачає, що ЦВК, після прийняття рішення про неможливість проведення виборів в одну із рад, має передати його на затвердження у Верховну Раду.