Херсонські активісти мають намір не пускати до Криму українські комбайни

16 Липня 2015 16:00

7DA571BB-5194-4F6E-8870-92336CE50F49_w974_n_sХерсонські активісти мають намір організувати пости на адміністративному кордоні Херсонській області з анексованим Кримом з метою не допустити участі української техніки в сільськогосподарських роботах на півострові.

Про це сказали на мітингу на підтримку «Правого сектору» в центрі Херсона 12 липня, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

«Нещодавно якийсь Аксьонов (російський голова Криму – ред.) заявив, що митниця і прикордонники безперешкодно пропускатимуть українську сільськогосподарську техніку, необхідну для збору врожаю. Оскільки своїми силами вони не впораються. Скоро ми встановимо наші пости на пунктах пропуску на кримському «кордоні». І нехай тільки хтось спробує хоч один комбайн або іншу техніку перегнати туди на допомогу окупантам. Не допустимо цього!» – заявив керівник Херсонської обласної організації «Радикальної партії» Микола Ставицький.

EE540FE7-D5D0-40BD-A21D-578B89BD413A_w640_r1_s_cx10_cy0_cw83Раніше повідомлялось, що за інформацією першого заступника міністра сільського господарства російського уряду Криму Миколи Полюшкіна, голова Криму Сергій Аксьонов підписав доручення про безперешкодний пропуск прибиральної техніки на півострів з материкової України.

У Міністерстві аграрної політики України запевняють, що жодне українське підприємство не стане ризикувати своєю технікою, відправляючи її до Криму. За інформацією радника міністра аграрної політики України Олександра Лієва, зараз більше 100 комбайнів державної форми власності перебувають на території анексованого Криму, які не можуть повернути на материкову Україну.