Діти-сироти з Херсона познайомились з культурою Італії в Мілані

16 Липня 2015 16:50

Спільному проекту міської громадської організації «Херсонський клуб волонтерів» та італійської парафії Сан-Вінченцо, реалізованому у співробітництві з міською владою, була присвячена прес-конференція, яка пройшла у міській раді 16 липня. У ній взяв участь заступник міського голови Сергій Черевко.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

9 дітей-сиріт, учнів херсонських шкіл № 9, 14, 24, 30, 36, 56, за дозволом опікунів, отримали чудову нагоду відвідати Італію, познайомитися з культурою цієї гостинної країни, протягом 24 днів відпочити та оздоровитися у дитячому таборі, відвідати екскурсії, здобути нові знання, знайти нових друзів тощо.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

Цей благодійний проект реалізується другий рік поспіль. 2014 року в провінції Мілану Кормано відпочили 9 дітей-сиріт, 2016 року планується оздоровити не меншу кількість юних херсонців. У поїздці дітей супроводжували 4 волонтери, яких відібрали на конкурсній основі.

«Від імені міського голови і від себе особисто дякую громадським організаціям, які піклуються оздоровленням наших дітей. Впевнений, що і надалі, у співпраці міської влади і волонтерів, будуть реалізовуватись соціальні проекти, корисні в першу чергу для наших дітей», – сказав Сергій Черевко.  Він повідомив, що всього в Херсоні 31 тис. дітей шкільного віку, з них понад 26 тис. мають бути оздоровлені. До кінця літа міською владою будуть організовані відпочинок і оздоровлення для близько 15 тис. дітей. «На середину липня ми виходимо на позитивний показник близький до 11 тис. дітей, які відпочили і оздоровилися», – зазначив заступник міського голови.