Керівники РДА Херсонщини дізнавались про досвід надання адмінпослуг на Волині та Миколаївщини

15 Липня 2015 12:51
socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

3 липня МО «Нова генерація» спільно з департаментом економічного розвитку та торгівлі Херсонської ОДА організували семінар з головами районних адміністрацій Херсонської області з питань організації ефективної системи надання адміністративних послуг.

До цього вже мали досвід проведення семінарів для керівників ЦНАПів, і в свій час саме від них прозвучав заклик зібрати їх керівників, людей, які приймають управлінські рішення на рівні районів. Адже саме від їхньої політичної волі та розуміння пріоритетності питання якісних адміністративних послуг залежить розвиток Центрів надання адміністративних послуг.

МО “Нова генерація” зі свого боку взяла на себе зобов’язання зробити так, аби голови адміністрацій мали можливість дізнатись про успіхи й досягнення інших регіонів України у цьому питанні. Адже успішний досвід вміє надихати людей.

Саме тому в якості одного зі спікерів став Роман Матвійчук, заступник керівника апарату Волинської ОДА, які змогли організувати надання адмінпослуг населенню Волині на дуже якісному рівні. Саме там в червні 2015 року були запущені перші 6 електронні адміністративні послуги, які можна замовити на сайті http://ap.lutsk.ua/, сплативши за них також через он-лайн за допомогою BankID.

Учасники та учасниці семінару, а з 18 районів області (15 районів були представлені саме головами райадміністрацій або профільними заступниками) спочатку були песимістично налаштовані та настороженими. Але пан Роман показав реальні кроки, які можна робити на обласному та районному рівнях для покращення якості надання адміністративних послуг, як запровадити електронний документообіг, як налагодити взаємодію з територіальними відділеннями ЦОВ, які є суб’єктами надання адмінпослуг (міграційна служба, реєстраційна служба).

Також ми запросили наших колег Миколаївщини, з якими разом працюємо у цій сфері. Так, Сергій Аверков з ГО “Агенство економічного розвитку Вознесенська ” розповів про свій досвід співпраці з представниками ЦНАПів, зокрема у використання нових медіа в діяльності цих структур. Говорили про важливість присутності органів влади в Інтернеті, в соціальних мережах для підтримки зв’язку із своїми цільовими групами, про можливості платформи Google тощо.

Тішить, що керівники районів задавали питання, нотували щось у блокнотах, питали наші контакти. Сподіваюсь, що на цьому взаємодія не обмежиться і не зупиниться.

Семінар відбувся в межах проекту «Посилення спроможності місцевих ОГС в Миколаївській та Херсонській областях», який реалізується МО «Нова генерація» у партнерстві з «Центром сприяння громадянській участі» та «Інститутом аналізу політики та стратегій» за фінансової підтримки Європейського Союзу

Оксана Глєбушкіна, МО «Нова генерація»