До уваги херсонців! У наданні пільг окремим категоріям громадян відбулися зміни

13 Липня 2015 12:00

http://photo.unian.netЗ 1 липня набули чинності внесені зміни до Законів України в частині надання пільги окремим категоріям громадян з урахуванням доходів сім’ї (Закон України від 28.12.2014 року № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких  законодавчих  актів України»).

Починаючи з 01.07.2015 року пільги надаються за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищував величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. З 01.01.2015 податкова соціальна пільга становить 1710 гривень.

До членів сім’ї пільговика при наданні пільг належать особи, на яких згідно із вищезазначеними законодавчими актами, поширюються пільги: дружина (чоловік); їхні неповнолітні діти  (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства 1 та 2 групи або інвалідами 1 групи; непрацездатні батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням пільговика та проживає разом з ним.

Відповідно до пункту 8 Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 04 червня 2015 р. № 389, пільговики подають до управлінь праці та соціального захисту населення районних у місті Херсоні рад Декларацію про доходи сім’ї пільговика, за формою, затвердженою цією постановою, а також довідки про доходи свої та членів сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальних допомог) за шість місяців, що передують місяцю звернення.

Непрацездатним пільговикам, до сукупного доходу сім’ї яких входять тільки пенсії та соціальні допомоги, не потрібно подавати декларацію про доходи, цю інформацію управління праці та соціального захисту населення районних у місті Херсоні рад отримають від управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні за результатами обміну електронними базами даних.

Спеціалісти управлінь праці та соціального захисту населення визначають середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу. У випадку, коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (1710 грн.), складають списки пільговиків, які мають право на отримання пільг, та надають ці списки підприємствам – надавачам житлово-комунальних послуг.

Пільговики мають право на отримання пільг протягом шести місяців з місяця визначення відповідного права.