Спортсмени-борці Херсонщини отримали перемогу на чемпіонаті Європи в Стамбулі

12 Липня 2015 13:45
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

10 липня у приміщенні управління молоді та спорту обласної державної адміністрації відбулася прес-конференція з нагоди успішного виступу спортсменів Херсонщини на чемпіонаті Європи з вільної боротьби серед юніорів, який проходив у Стамбулі з 22 по 26 червня 2015 року.

Херсонські спортсмени вибороли на цих змаганнях 3 медалі в особистому заліку – 1 золоту та 2 бронзових.

Представниці фізкультурно-спортивного товариства «Колос», вихованки Херсонського  вищого училища фізичної культури Олена Кремзер  посіла почесне І місце  у  ваговій  категорії  до 51 кг, а Алла Белінська –   ІІІ місце у ваговій категорії до 67 кг. Також випускник Херсонського вищого училища фізичної культури, вихованець  Херсонської школи вищої спортивної майстерності Василь Михайлов у ваговій категорії до 66 кг посів ІІІ місце.

Серед запрошених гостей були віце-президент Херсонської обласної федерації спортивної боротьби Ігор Дударь, головний тренер жіночої збірної команди України з вільної боротьби Володимир Євонов, вчитель фізичної культури з вільної боротьби Херсонського вищого фізичного училища Херсонської обласної ради Віктор Лушников та тренери спортсменів Денис Баіров і Роман Павлов.

Усі вони приймали безпосередню участь у підготовці наших спортсменів до змагань і тому щиро вітали переможців, радіючи разом із ними.

«Борець – це той, кому не набридає боротися і наші переможці саме такі, вони це довели. Ми дуже радіємо, що у вільну боротьбу приходять дівчата – такі красиві, молоді і водночас такі витривалі та сильні», – звернувся  від імені спортивної громадськості Ігор Дударь.

Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Семченко привітав спортсменок з успішним виступом на чемпіонаті Європи і зазначив:

«Сьогодні головою обласної державної адміністрації пріоритетним напрямком у сфері фізичної культури і спорту визначено розвиток масового спорту.  Тому спортивні здобутки Олени Кремзер, Алли Белінської, Василя Михайлова та інших спортсменів Херсонщини ми сприймаємо не тільки як вагомий внесок у зміцнення авторитету та іміджу Херсонщини і України на міжнародній арені, а і як ефективний засіб мотивації широких верств населення до активних занять фізичною культурою, спортом, ведення здорового способу життя».

Зараз Олена Кремзер, Алла Белінська та Василь Михайлов готуються до чемпіонату світу з вільної боротьби у своїх категоріях, який стане першим кваліфікаційним змаганням напередодні Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).