На Херсонщині діє група «Гіди.Перекладачі.Профессіонали»

9 Липня 2015 10:02
visitkherson.gov.ua

visitkherson.gov.ua

За результатами проведення курсів підготовки фахівців туристичного супроводу за напрямом «Екскурсовод», «Гід-перекладач», що відбулись у м. Херсоні з 30 квітня по 17 червня 2015 року, сформовано групу G.I.P. («Guides.Interpreters.Professionals»).

До складу групи входять професійні гіди-перекладачі у кількості 10 осіб, які вільно володіють іноземними мовами (англійська, німецька) та мають посвідчення  про спеціальну  екскурсійну  підготовку.

У рамках курсів гіди-перекладачі отримали знання з спеціальної термінології відповідно до екскурсійної тематики, історичного краєзнавства та культурного надбання Херсонської області, ознайомились з новітніми методиками підготовки та проведення екскурсій.

На сьогодні в групі G.I.P. розроблено 10 екскурсій по місту та області за наступною тематикою: «Німецький слід в Херсоні», «Навчальні заклади Херсона», «Історія однієї вулиці: вчора, сьогодні, завтра», «Винний тур по Херсонщині», «Херсон купецький», «Забалка: Херсонський анклав з особливим устроєм», «Художники Херсонщини», «Легенди та міфи старого Херсону», «Меценати Херсона», «Гопри – водна прогулянка».

У подальшому групою планується розробити нові інтерактивні екскурсії по місту та області, що сприятиме розвитку внутрішнього туризму, популяризації курортної та туристичної привабливості області.

Більш детально про сертифікованих фахівців туристичного супроводу  на сайті http://www.guides.org.ua/.