Віртуальне єднання херсонських волонтерів

8 Липня 2015 13:41

1416575528_030113_2За підтримки Міжнародного Фонду “Відродження” на допомогу волонтерам та військовим  створений сайт “Волонтерські ініціативи Херсонщини” (volonter.ks.ua).

– Сайт дає змогу численним волонтерським групам області координувати дії. Ми сподіваємося, що це підвищить ефективність їх роботи, – поділилася задумом Лариса Оленковська, керівник проекту та координатор Херсонського центру допомоги військовим.

Інформаційний ресурс має чотири основні розділи. Перший – “Запропонувати допомогу” – дає змогу як волонтерським організаціям, так і всім небайдужим допомогти військовим. Для цього необхідно зареєструватися на сайті, залишивши свої персональні та контактні дані, які будуть ретельно перевірені. Лише після  перевірки ви будете долучені до біржі волонтерів сайту. Слід зазначити, що вся інформація, надана вами при реєстрації, буде доступна тільки волонтерським організаціям – учасникам проекту “Волонтерські ініціативи Херсонщини” та не буде розголошена.

У другому розділі – “Потрібна допомога” – військові подають заявки на необхідні їм речі та послуги, зокрема, технічне оснащення, медикаменти, одяг, продукти, психологічну та юридичну допомогу, а також розшук загиблих, полонених і родин. Отримавши заявки, волонтери сайту скеровують свої дії на їх виконання.

Якщо ж  маєте, чим допомогти армії, проте заявок на таку допомогу не надходило, то в нагоді стане третій розділ сайту – “Реєстр вільних ресурсів”. Він створений для ще не затребуваних речей і послуг, що перебуватимуть на обліку і будуть використані за першої ж потреби.

Четвертий розділ – “Актуальні проекти” – створений для збору коштів на необхідні бійцям дороговартісні речі та послуги –  спецодяг, ремонт техніки. Виконати подібні заявки силами однієї волонтерської або благодійної організації просто неможливо, тому до збору грошей долучаються усі небайдужі.

На сайті регулярно оприлюднюються звіти виконаних заявок військових, а також новини зі службового життя херсонських захисників Батьківщини.

За словами самих волонтерів, сила в єдності, тож єднаймося і разом поборемо агресію.

Юлія Шейко, “Вгору”