В Каховці місцевих активістів вчили боротися з корупцією

8 Липня 2015 08:42
zahyst.ks.ua

zahyst.ks.ua

25 червня в місті Каховка відбувся семінар для громадських активістів і представників ЗМІ та влади на тему «Місцевий громадський контроль за використанням державних коштів».

В ході семінару експерти Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк та Ярослав Ковальчук представили новели антикорупційного законодавства і обговорили з місцевими активістами інструменти контролю за використанням державних коштів на рівні громади.

В заході також взяли участь депутати місцевих рад, які звернули увагу на те, що в умовах децентралізації ризики фінансових зловживань збільшаться. Вони також відзначили важливість проекту, що реалізується МЦПД, для місцевих громад. Однак, на їхню думку, є ризики того, що ідея проекту може бути використана окремими політичними силами і політиками у власних інтересах для боротьби з політичними опонентами.

До дискусії долучилися і студенти, які наголосили на необхідності вироблення інструментарію боротьби з корупцією в навчальних закладах Херсонщини.

Загалом, активісти констатували, що місцева влада є недостатньо прозорою і підзвітною. Проект «Місцевий громадський контроль за використанням державних коштів» є гарною нагодою для налагодження комунікації між владою, ЗМІ та активістами. На думку каховців, в Україні бракує співпраці експертів-аналітиків з громадами і подібні проекти слід продовжувати реалізовувати і надалі.

Організацію семінару здійснив Фонд громади Херсона «Захист».