На Херсонщині відкрили сезон підводного полювання

8 Липня 2015 15:03
ksza.ks.ua

ksza.ks.ua

27-28 червня на акваторії річки Старий Дніпро в межах від спортивної Конки до злиття з Ольховим Дніпром відбулись обласні змагання «Відкриття сезону 2015» з підводного полювання. Організатор турніру – громадська організація «Федерація підводного спорту Херсонської області». Змагання проведені відповідно до вимог Правил любительського і спортивного рибальства під контролем державних інспекторів закріплених за Херсонською рибоохоронною дільницею Херсонрибоохорони.

Змагались 12 учасників, які за два дні добули 25,54 кг риби. Видовий склад вилову: сом, щука, сазан, карась, окунь. Найбільшу кількість очок 13100 за два дні набрав Цепелев Д.Н., який і став переможцем змагань.

З метою сприяння розвитку любительського і спортивного рибальства, надання йому більш організованої форми та масовості, на підконтрольних водоймах Херсонрибоохорони традиційно проводяться змагання зі спортивної ловлі риб.

Так на базі дитячого оздоровчого табору «Фрегат» (с. Кізомис, Білозерський район) 23-26 червня 2015 року відбулася IV Спартакіада працівників морського транспорту України зі спортивної риболовлі 39 рибалок-любителів змагались в чотирьох дисциплінах:

1. Ловля спінінгом з берега.

2. Ловля поплавковою вудкою з човна.

3. Ловля спінінгом хижої риби з човна.

4. «Кастинг» – метання спінінга з грузилом (30 грамів) на точність та дальність закиду.

Загальний улов всіх учасників склав 37 кг 100 г.

Змагання проводилися згідно з Правилами любительського та спортивного рибальства під контролем державних інспекторів Херсонрибоохорони.