Відроджувати сімферопольську «Таврію» в Херсоні будуть фахівці з усієї України

7 Липня 2015 18:10
bike-crimea.com

bike-crimea.com

Відроджувати діяльність сімферопольського футбольного клубу «Таврія» в Херсоні будуть фахівці, у тому числі з Криму. Віце-президент Федерації футболу України, колишній почесний президент клубу Сергій Куницин вже сформував оперативний штаб, найближчим часом відбудеться перша нарада, а вже до 31 серпня належить презентувати план робіт. Про це він повідомив у коментарі кореспонденту Крим.Реалії.

Він зазначив, що отримав широку підтримку від колишніх співробітників «Таврії», і проблем з формування клубу не виникне.

«Мені телефонувало багато людей: тренерів, футболістів, тих, хто раніше працював у Таврії, ті, кому клуб небайдужий і футболісти, які грали в різний час і хто ще грає, говорили: «Володимирович, по свистку ми готові приїхати». Тобто для нас не складе проблеми ні тренерський штаб, ні адміністративний апарат, ну і серед футболістів досить багато хлопців, які готові повернутися», – підкреслив Куницин.

За його словами, Херсон, як місце базування клубу, обраний не випадково, оскільки тут можна «знайти штучне покриття, щоб зробити повномасштабне поле».

«Це землі Тавриди, сюди буде зручно приїжджати уболівальникам, які вітають ідею відтворення клубу на материковій Україні», – підкреслив Куницин.

Раніше виконком Федерації футболу України доручив Куницину відродити сімферопольський футбольний клуб «Таврія», який озвучував цю ідею ще в травні 2015 року.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року клуб змінив свою назву на «ТСК», щоб влитися в російський другий дивізіон.

До анексії півострова Росією два кримські клуби, «Севастополь» і сімферопольська «Таврія», грали в Прем’єр-лізі України. Незабаром після анексії російські футбольні чиновники спробували без дозволу України влити вищезгадані команди, а також ялтинський футбольний клуб «Жемчужина», в російський другий дивізіон. Клуби змінили свої назви. Але в січні УЄФА ухвалив, що подібний крок є неправомірним.