Прикарпатські діти відпочиватимуть на Херсонщині

7 Липня 2015 16:54
galychankaif.com.ua

galychankaif.com.ua

За домовленостями про співпрацю між Івано-Франківською та Херсонською обласними державними адміністраціями у плані організації дитячого оздоровлення 175 дітей з Прикарпаття відпочинуть у таборах на Херсонщині.

На перший заїзд, який триватиме з 6 до 15 липня, діти вирушили вже цієї неділі. У складі групи будуть школярі з тих районів, де проживали їх однолітки під час перебування на Івано-Франківщині, переможці предметних олімпіад, конкурсу-захисту робіт МАН.
«На зимові та весняні канікули до нас приїжджали діти з Херсону, вони проживали у сім’ях, ознайомлювалися з побутом, вивчали культурну спадщину Прикарпаття. Переконаний, що обміни делегаціями учнів сприятимуть об’єднанню сходу і заходу, – зазначив у коментарі голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук. –  У результаті діти розумітимуть, що Україна – єдина».

На Херсонщині діти з Прикарпаття дізнаються про традиції, мовні особливості окремих етнічних груп, оглянуть відомі місця краю, оздоровляться на морі, поспілкуються зі своїми ровесниками. Другий заїзд дітей за обміном запланований на період з 1 до 10 серпня.

Джерело: Правда