Сонячні діти Херсонщини: весело граються, активно розвиваються

3 Липня 2015 11:01

Більше року діє Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини». Заходи громадської організації спрямовані на формування толерантного ставлення до людей з синдромом Дауна та пошук родин з «сонячними» дітьми, фахівців, друзів, партнерів. З кожною акцією до організації приєднується все більше і більше прихильників.

socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

У результаті такої активної діяльності у розвиваючому центрі «Азбука» організовані дві групи для малюків із синдромом Дауна віком від 6 місяців до 2 років і від 2 до 4 років. На сьогодні Центр відвідують 8 дітей м.Херсона. Заняття з ними проводить директор Центру «Азбука» і педагог з раннього розвитку Осипова Наталія, яка має педагогічну освіту і постійно займається самоосвітою. У тому числі і по роботі з особливими дітьми.

Також на громадських засадах з дітьми займається практичний психолог вищої категорії Тетяна Кірилейза. Її стаж роботи – 22 роки. З них 15 років у центрі реабілітації дітей з інвалідністю. Вона пройшла навчання за програмою “Комплексний психолого-педагогічний підхід до розвитку мовлення у дітей з СД” у Благодійному фонді “Даунсайд Ап” (м.Москва), а також – з використання навчальних програм для дітей з синдромом Дауна в Києві.

На запрошення Осипової Наталії логопед-дефектолог Русина Олена вчить з дітками звуки, а психологи Херсонського відділення психотерапевтів України Юлія Казаннікова і Ольга Лангвейль працюють з мамами, а іноді і з татами.

socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

З дітьми старшого віку проводить заняття Ольга Кольцова та студенти Херсонського державного університету. Вони тренують дітей у спортивному залі Херсонської спеціальної школи №2.

Поки всі заняття проходять у різних приміщеннях, але в планах організації освоїти приміщення і відкрити інклюзивний Центр, який відвідуватимуть діти віком від 6 місяців до 18 років, де вони зможуть вчитися, займатися фізкультурою, танцювати, малювати, творити і проводити час в компанії друзів.

socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

Сім’ї ГО “Сонячні діти Херсонщини» дякують усім друзям за допомогу і підтримку, а також раді новим партнерам.

Тетяна Михайлова, ГО «Сонячні діти Херсонщини»