В Херсоні стартував перший урбаністичний Workshop

2 Липня 2015 16:45
city.kherson.ua

city.kherson.ua

В Херсоні стартував перший урбаністичний Workshop, присвячений міським проблемам та проблемним територіям, новим підходам до «оформлення» міських громадських просторів. У дослідженні (Workshop – дослівно «робоча майстерня») актуальних питань формування міських громадських просторів, проблем міського середовища, територій, що потребують першочергових заходів з «ревіталізації», реновації та реконструкції, взяли участь представники міської влади, громадських організацій, архітектори, підприємці, молодь.

«Це гарний приклад, коли творчі люди та люди з певним професійним і життєвим досвідом готові працювати разом над вирішенням питання, яким бути Херсону, яким його хоче бачити в майбутньому херсонська громада, в якому місті ми хочемо жити завтра», – наголосив міський голова Володимир Миколаєнко, вітаючи учасників заходу.

Workshop розпочався з обговорення позитивних прикладів перетворень (інвестиційних проектів) у Херсоні: будівлі та зеленої зони в Піонерському сквері і території ТРЦ «Променад-Плаза» у Таврійському мікрорайоні, що стали улюбленими місцями відпочинку багатьох городян.

Потім учасники заходу перейшли до роботи в групах, розглядаючи питання таких проблемних громадських просторів, як реконструкція набережної пр. Ушакова, парку ім.Ленінського комсомолу, зони відпочинку «Лебедине озеро», Привокзальної площі, реновація Міського парку, комплексна реновація вул. Суворова та прилеглих кварталів, принципи та Концепція дизайну міського середовища центральної частини міста, створення історико-меморіального комплексу з включенням пам’ятника Дж.Говарду.

Оформлені результати Workshop (графічні матеріали, передпроектні пропозиції, макети, інсталяції тощо) планується презентувати орієнтовно через два тижні.