Резолюція секції «Розвиток транспортно-логістичного комплексу» ІІ Балтійсько-Чорноморського економічного форуму набуває реального змісту

2 Липня 2015 00:37

JDBNwoP2cWYРезолюція секції «Розвиток транспортно-логістичного комплексу» ІІ Балтійсько-Чорноморського економічного форуму набуває реального змісту

Про це на прес-конференції повідомив модератор секції, начальник відділу громадських зв’язків Херсонської міської ради Станіслав Трошин. За його словами, по закінченню роботи секції її учасники, як і колеги що працювали по іншим напрямкам, затвердили резолюцію роботи секції яка вже сьогодні має перші результати.

Що стосується водного транспорту, секція ініціювала розгляд можливості прискорення процесу передачі в концесію ДП «Херсонський морський торговельний порт» (підтримана керівництвом порту), прискорення реалізації інвестиційного проекту СП «Нибулон» щодо поновлення  судноплавства та збільшення вантажопотоків по р. Дніпро,  а також передбачення при формуванні фінансових планів ДП «Дельта Лоцман» на 2015 та 2016 роки реалізації інвестиційних проектів направлених на підвищення ефективності проходження суден Дніпробузьким Ліманським каналом. По цим напрямам до Кабінету міністрів України і міністерства інфраструктури були оперативно спрямовані відповідні звернення. За їх результатами на 3 липня, тобто на цю п’ятницю, заплановано візит міністра інфраструктури Андрія Пивоварського до нашого міста з відвіданням ХМТП і визначенням потреб міста і підприємства.

В сфері авіатранспорту учасники форуму надіслали всім гілкам влади резолюцію щодо сприяння  розвитку Міжнародного аеропорту «Херсон». Сам аеропорт залучив 15 мільйонів гривень власних та бюджетних коштів на модернізацію. Також на сьогодні турецька  авіакомпанія «Альфа джет» вже заявила про прискорення процесу запуску авіарейсів «Херсон – Київ» та «Херсон – Львів».

В сфері залізничного транспорту учасники секції ухвалили резолюцію сприяти діяльності Одеської залізниці у м. Херсоні. Ще на етапі підготовки форуму був запущений потяг що з’єднав курорти Херсонщини з Республікою Білорусь та Литовською Республікою. Резолюції транспортної  та туристичної секцій стало звернення до керівництва «Укрзализниці»  щодо збільшення кількості потягів до Херсону. На сьогодні отримано відповіді про призначення з початку липня потягів з Дніпропетровську та Кривого Року для перевезення потенційних відпочиваючих.