Херсон впроваджує проекти з енергоефективності та енергозбереження

2 Липня 2015 06:12
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Про напрацювання в напрямку енергоефективності та енергозбереження, зроблені під час роботи секцій ІІ Балтійсько-Чорноморського економічного форуму, розповіла заступник міського голови Інна Трибух.

За її словами, учасники форуму дійшли висновку щодо необхідності завершити процес створення міської системи енергоменеджменту, активізувати роботу щодо розробки техніко-економічних обґрунтувань, бізнес-планів та впровадження інвестиційних проектів згідно з Планом дій сталого енергетичного розвитку м.Херсона на 2015-2030 роки. Крім того, для реалізації енергоефективних проектів доцільно залучати кошти інвесторів, компаній з надання енергетичних послуг, міжнародних фінансових установ, населення, в тому числі об’єднань співвласників багатоповерхових будинків.

В підтвердження за результатами форуму підписано Меморандуми про взаєморозуміння між Громадським Союзом «Асоціація інженерів-енергетиків України» та Херсоном; про співробітництво між Громадською організацією «Херсонський обласний Центр енергоефективності та екології» та містом Херсон; про наміри реалізації проектів у сфері впровадження використання відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива (біомаси) в комунальной теплоенергетиці в м. Херсоні між ТОВ ДП «Добрострой» та Херсоном.

«В нашому місті будуть реалізовані проекти з впровадженням енергозберігаючих технологій, запропоновані Північною екологічною Фінансовою корпорацією (НЕФКО) за її фінансової і технічної підтримки: пілотний модуль «Зелена школа» на базі школи №21 в сел.Антонівка (2,5 млн. євро) та впровадження енергозбереження у міській клінічній лікарні ім. А. і О. Тропіних (500 тис. євро). Сподіваюсь, що вони стануть поштовхом до нових інвестиційних проектів», – зазначила Інна Трибух.

Вона повідомила, що за підсумками ІІ Балтійсько-Чорноморського економічного форуму міська влада звернулась до Кабінету Міністрів України щодо надання нашому регіону статусу вільної економічної зони, що дасть додаткові можливості для залучення ефективних бізнес-проектів.