Експерти РПР представили свою програму в Херсоні

1 Липня 2015 20:56

Сьогодні, 01 липня, у приміщенні Херсонської міської ради відбулося обговорення «Дорогою реформ: як зміни законодавства вплинуть на життя херсонців». До Херсона завітали представники громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» Наталія Ватаманюк (координатор регіональних ініціатив РПР), Ілля Несходовський (експерт групи РПР «Податкова реформа»), Вадим Міський (координатор роботи експертних груп РПР). Гості презентували громадським діячам, представникам ЗМІ та депутатам Херсонської міської ради «Дорожню карту реформ», де викладене бачення експертів громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» щодо подальшого реформування та розвитку держави.

DSC02246

У ході дискусії експерти «Реанімаційного пакету реформ» зазначили, що податкова реформа започаткована урядом має певні позитивні моменти: спрощення розрахунку податку на прибуток, зменшення навантаження на заробітну плату при певних умовах, впровадження електронного адміністрування ПДВ (без грошового забезпечення). Експерти наголосили, що днозначно негативним є: грошове забезпечення ПДВ, впровадження нових ставок і зборів, зокрема, додатковий імпортний збір, додатковий акцизний податок, військовий збір тощо. Проте більшість з цих заходів є тимчасовими.

DSC02248

«Зміни, що пропонує Реанімаційний пакет реформ, зазначає експерт групи РПР «Податкова реформа» Ілля Несходовський, є наступні: реформа Державної фіскальної служби і перетворення її на сервісну, широке впровадження електронних сервісів для платників податків, оподаткування розподіленого прибутку, об’єднання ЄСВ (37% і 3,6%) і ПДФО (15%, 20%) в один податок в розмірі 29%, дворівнева ставка ПДВ в розмірі 10% і 20%. Всі ці пропозиції дасть збільшення внутрішнього інвестиційного ресурсу до 100 млрд. грн., який як і в інших країнах стане поштовхом для українського економічного стрибка».

DSC02268

«Близько 1 млрд гривень сукупно витрачають українські партії на кожні вибори національного рівня. Такі великі кошти в політику можуть принести лише олігархи, які потім бажають повернути вкладене у вигляді лояльних законів. РПР спільно з міжнародними інституціями наполягає на запровадженні державного фінансування політичних партій – для тих, хто пройшов до Парламенту. Це дозволить партії не лише вижити без коштів олігарха, а й зробити прозорим джерела надходження і витрачання кожної копійки на партійних рахунках», – зауважив координатор роботи експертних груп РПР Вадим Міський.

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”, фото автора