“Сумніваюсь, що адвокати і менеджери українських олігархів стануть успішними чиновниками”, – Микола Томенко

27 Червня 2015 16:00
obozrevatel.com

obozrevatel.com

Моя загальна оцінка принципу призначення на серйозні державні посади людей, які не мають управлінського досвіду та практики діяльності у сфері, за яку вони відповідають, така: я сумніваюся в тому, що, умовно, адвокати та менеджери, які вдень і вночі працювали на українських олігархів, можуть стати незалежними від цих олігархів, професійними і принциповими управлінцями.

Про це народний депутат України Микола Томенко заявив журналістам, коментуючи ситуацію, що склалася навколо Міністра екології та природних ресурсів.

«У багатьох випадках виглядає таким чином, що ці менеджери чи адвокати «здані в оренду» фінансово-промисловими чи олігархічними групами для роботи на посадах в органах державної влади. І при цьому вони не забувають про необхідність працювати на інтереси своїх роботодавців-олігархів. Адже насправді для них роботодавцем так і не став український народ чи національні інтереси України, вони підпорядковуються олігархічним чи фінансово-політичним групам, на які вони працювали до свого призначення», – вважає М. Томенко.

Тому, на його думку, віра в обов’язкову успішність та ефективність призначених на високі державні посади іноземців або менеджерів, адвокатів олігархів – це міф, який ближчим часом буде остаточно зруйнований.

«Ці люди на посадах радників, експертів, консультантів, фахівців тощо можуть бути корисними, але на державних посадах – це неправильно і, як показує життя, навіть шкідливо», – підсумував Микола Томенко.