Найкраща Конституція – це та, яку шанують і виконують усі: від президента до простого громадянина

27 Червня 2015 18:01

tomenko8Найкраща Конституція – це Конституція, яку виконують усі: від президента і прем’єр-міністра й голови Верховної Ради до простого громадянина.

Про це на зустрічі з викладачами і студентами Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького з нагоди Дня Конституції сказав народний депутат України, доктор політичних наук Микола Томенко, говорячи про проблему ставлення до Конституції і конституційних реформ.

Він зауважив, що не можна вносити зміни до Конституції під конкретні дати і конкретних людей.

“Ми проходили цей період і не можемо повторювати помилки, – зазначив нардеп. – Тому сьогодні треба визначити ті зміни до Конституції, які підтримуються і суспільством, і парламентом, і президентом – і вирішувати їх”.

М. Томенко також поінформував, що він хоче створити прецедент відповідальності за невиконання Конституції, тому подає до суду на голову Верховної Ради Володимира Гройсмана.

“Сьогодні найважливіше зробити все, щоб суспільство повірило, що Конституція як основний закон буде основним законом для всіх, – зазначив Микола Томенко. – І лише після цього можна буде говорити про успішність змін до Конституції і конституційні реформи”.