Сьогодні херсонці вчитимуться контролювати використання бюджетних коштів

26 Червня 2015 09:59
facebook.com

facebook.com

Масштабна корупція є однією з головних перешкод на шляху європейської інтеграції України, її економічного зростання та підвищення соціальних стандартів. Згідно з останнім опитуванням Соціологічної групи «Рейтинг», більшість українців (63%) назвали антикорупційні реформи пріоритетом №1 у діяльності нової влади. Однак цього мало. Потрібно, щоб кожен українець розумів, у чому на практиці полягає боротьба з корупцією, і які невідкладні кроки повинна зробити влада у цьому напрямку. Окрім того проголошена реформа з децентралізації влади передбачає передачу державних фінансів на рівень місцевих громад. У зв’язку із цим збільшуються ризики зловживання та непрозорого використання бюджетів.

14 жовтня 2014 року було прийнято пакет антикорупційних законів, які створили законодавче поле для більш системної боротьби з корупцією. Для повноцінної реформи хорошого законодавства недостатньо – потрібно, щоб воно належним чином впроваджувалося в життя. Відповідно саме від нашого ефективного застосування законів «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки», «Про Національне антикорупційне бюро», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» тощо і буде залежати їх результативність.

Мета семінару – вивчення кращих практик контролю над використанням державних фінансів та удосконалення інструментів з протидії корупції на місцевому рівні, налагодження комунікації між громадськими активістами, представниками влади та ЗМІ у сфері протидії корупції.

Під час семінару буде розглянуто:
– оновлене нормативно-правове регулювання питань боротьби з корупцією
– кращі практики контролю над використанням державних фінансів та інструменти з протидії корупції на місцевому рівні
– методи запобігання та боротьби з корупцією на різних рівнях

Участь у тренінгу безкоштовна. Витрати на проїзд до місця проведення тренінгу не відшкодовуються. Учасники семінару забезпечують інформаційними та методичними матеріалами

Захід відбудеться 26 червня 2015 року у приміщенні готелю ОПТІМА, Херсон, проспект Ушакова 43, Великий конференц-зал. Початок заходу о 13.30. Загальна тривалість до 3 годин.

Експерти:
Анатолій Октисюк долучився до команди МЦПД у квітні 2014 року. Старший аналітик МЦПД. Отримав ступінь магістра політології в Національному університеті «Острозька академія». Активно займається громадською роботою, є представником ВБФ «Серце до серце» та членом Громадської Ради при Міністерстві закордонних справ України.

Ярослав Ковальчук приєднався до команди МЦПД у 2014 році. Директор Департаменту внутрішньої політики МЦПД. Закінчив Національний університет «Острозька академія» та Альгарвський університет (м. Фаро, Португалія), де захистив докторську дисертацію. Брав участь у низці міжнародних академічних конференцій в Оксфорді (Великобританія), Оттаві (Канада), Лунді (Швеція), Лісабоні (Португалія) та Києві (Україна). Має публікації у визнаних академічних виданнях.

Захід проводиться «Міжнародним центром перспективних досліджень» у партнерстві з Фондом громади м. Херсона «Захист» у рамках проекту «Місцевий громадський контроль за використанням державних фінансів» за фінансової підтримки Посольства Фінляндії в Україні

Подія у facebook