Херсон та Польща визначають кроки подальшої співпраці

26 Червня 2015 07:20
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Міський голова Володимир Миколаєнко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіним та Генеральним консулом Республіки Польща в Одесі Даріушем Шевчиком. У зустрічі також взяли участь заступники міського голови Інна Трибух та Віктор Іванушкін.

«Це стратегічне місце південної України, яке є джерелом надії та впевненості, що тут є той бар’єр, який не пропустить агресора», – так висловив пан Генрик Літвін своє бачення нашого регіону. Він зауважив, що незважаючи на непросту ситуацію в нашій державі, Україна залишається перспективним партнером для ведення бізнесу, хоч і спостерігається певна обережність з боку польських інвесторів. Володимир Миколаєнко висловив подяку братньому польському народу за підтримку українців у ці часи та звернувся з проханням донести до підприємців інформацію про Херсон – мирне місто, в якому готові максимально сприяти міжнародній співпраці та пропонувати інвестиційні майданчики.

Міський голова зробив акцент на доцільності переймати досвід проведених Польщею реформ. «Є приклади вдалих реформ адміністративно-територіальної, місцевого самоврядування, міжбюджетних відносин. Крім того, нас цікавлять напрацювання щодо розвитку транспортної галузі в місті та передмісті, особливо з урахуванням процесів добровільного об’єднання громад, управління об’єктами комунального господарства тощо», – продовжив тему Віктор Іванушкін. За його пропозицією, польська сторона допоможе налагодити постійний контакт Херсонської міської ради з певним муніципалітетом Польщі для безпосереднього обміну досвідом та співпраці.

Пан Генрик Літвін також висловив наміри щодо організації бізнес-експедиції польських підприємців до нашого регіону та Херсона з метою встановлення нових дієвих ділових контактів.

«Переконаний, що ви полюбите наше гостинне місто і з задоволенням повертатиметесь сюди знову», – звернувся до гостя Володимир Миколаєнко.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін за традицією залишив побажання Херсону у Книзі почесних гостей. Наприкінці зустрічі сторони обмінялись пам’ятними подарунками.