На Херсонщині пішоходам нагадали правила дорожнього руху

25 Червня 2015 06:39

На Херсонщині проводяться заходи, спрямовані на попередження порушень Правил дорожнього руху пішоходами, у межах яких міліціонерами разом із представниками засобів масової інформації проводяться профілактично-роз’яснювальні рейди.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Зазвичай, переходячи дорогу у невстановленому місці, пішоходи виправдовуються тим, що поспішають, а найближчий перехід – далеко. Тож працівники ДАІ роз’яснювали пішими учасникам руху, що для повної зупинки транспортного засобу водієві потрібен деякий час, тому раптова поява людини на дорозі, навіть на пішохідному переході, може створити для неї небезпеку. Вже цього року за участю пішоходів на дорогах області сталося 87 дорожньо-транспортних пригод, в яких 15 людей загинуло, ще 80 отримали тілесні ушкодження. Серед травмованих – десятеро дітей.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Спілкуючись із пішоходами, працівники ДАІ наголошували, що правил безпечної поведінки на дорозі потрібно не просто знати, а й обов’язково дотримуватись.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Особлива увага дорослих пішоходів зверталася на те, що їх поведінка є прикладом для дітей, тож дотримуючись правил безпеки на дорозі, вони допомагають дітям запам’ятати, як правильно поводитись на проїзній частині.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Юним учасникам руху працівники ДАІ нагадували основні положення дорожньої абетки, вручали тематичні пам’ятки та радили бути вкрай уважними і обережними.

Прес-служба УДАІ УМВС в Херсонській області