Фестиваль «Купальські зорі» на Херсонщині буде проходити в 13-й раз

24 Червня 2015 20:30
postfactum.ks.ua

postfactum.ks.ua

У Голій Пристані відбулася нарада організаційного комітету з проведення Всеукраїнського благодійного фестивалю народної творчості «Купальські зорі». На засідання були запрошені керівники та спеціалісти підприємств, організацій, установ, які мають відношення або можуть допомогти в проведенні цього фестивалю. У нараді взяли участь начальник Херсонського обласного центру народної творчості В. Капелюшний та заступник директора Херсонського обласного Палацу молоді А. Кашицина. Анатолій Петрович Негра, мер Голої Пристані, голова оргкомітету фестивалю на нараді зауважив:

“Здається, зовсім недавно ми хвилювалися перед проведенням першого фестивалю «Купальські зорі» і переживали, як його сприймуть громада і гості. А ось уже готуємося до проведення тринадцятого фестивалю, але хвилюємося не менше, хоч за минулі роки понад триста тисяч людей взяли участь у наших фестивалях”.

Голова оргкомітету коротко ознайомив присутніх зі сценарієм фестивалю і почалося детальне планування кожного пункту програми. Конкретні завдання отримали всі працівники міськвиконкому та його підрозділів, кожен керівник, чиї колективи працюють на території міста.

Планується, що цей фестиваль матиме свою родзинку – його учасники замахнулися на рекорд України: найбільшу кількість сплетених купальських вінків, з’єднаних в один Вінок Єднання і пущений за водою в Чорне море. Організатори фестивалю збираються потрапити до Книги рекордів Гіннеса. А для цього потрібна чималенька кількість вінків – не менше трьохсот.

Отже, за короткий час належить виконати величезний обсяг роботи. Судячи з ентузіазму, з яким учасники наради взялися до справи, фестивальні зорі засвітяться вчасно.

Анатолій Грабко, postfactum.ks.ua