Володимир Миколаєнко знайомить міських голів с досвідом цифрового перетворення в Херсоні

22 Червня 2015 14:22
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Делегація Херсонської міської ради на чолі з міським головою Володимиром Миколаєнком бере участь в засіданні Асоціації міст України, що проходить в Одесі. Після того, як на міжнародній  науково-практичній конференції «Дні інформаційного суспільства в Україні» досвід херсонців у впровадженні електронних послуг та співпраці з лідерами світової індустрії пошукових систем визнали передовим, Володимира Миколаєнка запросили поділитися ним з колегами – міськими головами.

Буде презентовано результати унікальної кампанії «Цифрове перетворення Херсонської області» за підтримки Google Україна у партнерстві з Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання».

Херсонщина, як екологічно чиста область із неабияким природно-заповідним та туристичним потенціалом, у поєднанні з сучасними цифровими технологіями, може стати центром природно-заповідного та лікувального туризму в Європі. Такі продукти Google як YouTube, Google Maps, Google+, Google Earth, Google Apps та інші зможуть підвищити рівень туристичних можливостей Херсонської області та залучити додаткові інвестиції у регіон, зробити його більш доступним для туристів, адже вони легко зможуть орієнтуватись у мапах області за допомогою своїх GPS-навігаторів та побачити безліч фото та відео, які обов’язково приваблять їх.

За 8 місяців впровадження програми «Цифрове перетворення Херсонської області»: проведено семінари для малого та середнього бізнесу Херсона, де бізнесмени могли познайомитись із інструментами Google, які допомагають краще та ефективніше організувати роботу, дисциплінувати працівників та зробити веб-сайти більш привабливими для відвідувачів та «зрозумілими» для пошукових машин, а також семінари для освітян Херсона. На першому були висвітлені можливості Google Apps for Education, які університети можуть використовувати у своїй роботі.

Найбільш прогресивне на сьогодні комунальне підприємство міста MКП «ВУВКГ м.Херсона» (Херсонський водоканал) вперше в історії міста разом із ХОБФ «Об’єднання» створив Мапу аварійних робіт, на якій тепер кожен може побачити, де проводяться ремонтні роботі, на якій вони стадії та коли завершились.

Також на засіданні Асоціації будуть презентовані проекти міського голови «Відкритий бюджет», спільні проекти «Херсонська мапа округів», «Мапа об’єктів комунальної власності», «Мапа історичного центру Херсону», «Мапа ремонту дорожнього покриття».