В Херсоні відбулися заходи до Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні

22 Червня 2015 17:02
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Сьогодні, 22 червня, о 9.00 у міському парку Слави відбулися заходи до Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні. Так, розпочали відзначення музично-театральною постановкою у виконанні артистів Театру пісні Тетяни Тихомирової.

У ході постановки відмінник навчання, старшина 111 групи факультету «Судноводіння» Херсонської державної морської академії Олексій Кашпорук та шановні ветерани:  Герой Соціалістичної праці, учасник Сталінградської битви, визволитель України, Румунії, Болгарії, Угорщини, нагороджений 7 орденами Микола Боня та учасниця війни, керівник клубу ветеранів війни та праці «Патріот Вітчизни» Тамара Жирнова, нагороджена медалями за доблесну працю в роки війни 1941-1945 років, Орденом Княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів, 10 разів вдарили у дзвін пам`яті. Кожен удар символізував 1 мільйон загиблих земляків у Другій Світовій війні.

Також вічну пам’ять, вічну славу героїв, загиблих під час війни, традиційно вшанували хвилиною мовчання.

По закінченню музично-театральної постановки мешканці міста разом із ветеранами та керівництвом міста та області здійснили урочисте покладання вінків та квітів до пам`ятника  Невідомому солдату, пам’ятного знака на честь загиблих в зоні АТО захисників України та на Алею Героїв.