Херсонські аферисти ошукали фермерів на мільйони

22 Червня 2015 12:54
www.mineraliz.com

www.mineraliz.com

Після того, як ціни на техніку й хімікати в Україні «злетіли до небес», селяни відчайдушно шукають можливості придбати цей товар хоч трохи дешевше.

На цьому й «зіграли» чотири херсонських аферисти, котрі примудрилися обібрати надто довірливих шукачів дешевини аж на три мільйони гривень. Створюючи фіктивні підприємства, вони давали рекламу про продаж мінеральних добрив за дуже помірним цінами, і обіцяли відвантажити товар щойно, як їм заплатять. Покупці охоче платили, після чого злочинці перетворювали їхні безготівкові платежі у готівку, закривали фірму й створювали нове підприємство-«пастку».

Так на їхній гачок попалися кілька фермерів з різних регіонів, та як шахраї не плутали сліди, а міліції вдалося їх затримати. Щоправда, у секторі зв’язків з громадськістю УМВС Херсонщини повідомили, що під час затримання вкрадених грошей у підозрюваних не виявили – вони встигли вкласти їх у придбання нерухомості й дорогих автівок. Для відшкодування втрат потерпілим їх продаватимуть, але для цього повинен бути вирок суду. До нього ще далеко, тож грошей на добрива та самі добрива обкраденим селянам зараз доведеться шукати деінде.