Шумен та Херсон – відновлення співпраці

20 Червня 2015 12:33
city.kherson.ua

city.kherson.ua

У роботі ІІ Балтійсько-Чорноморського економічного форуму взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарії Красимир Мінчев та радник Посольства Республіки Болгарії в Україні Петар Танев.  В рамках форуму відбулась офіційна зустріч міського голови Володимира Миколаєнка з болгарською делегацією.

Під час розмови було відмічено, що понад п’ятдесяти років місто Херсон є побратимом болгарського міста Шумен, але, на жаль, в останні роки спостерігалось зниження спілкування між містами. Красимир Мінчев розповів, що він багато років прожив в місті Шумені, в Херсонському районі, і докладе зусиль по відновленню тісної співпраці.

Першим кроком в цьому напрямку стало запрошення міського голови Володимира Миколаєнка до участі болгарської делегації у святкуванні Дня міста. «Ми дуже раді будемо запросити представників влади та бізнесу, творчі колективи міста Шумен взяти участь у заходах до Дня міста. Сьогодні в нашому місті відкриваються нові перспективи для представників болгарського бізнесу, також нам необхідно розширювати культурні взаємовідносини», – зазначив Володимир Миколаєнко. Але основну увагу, зазначили учасники зустрічі, треба зосередити на розширені економічних зв’язків, і для цього необхідно організувати взаємодію бізнесу, з використанням всіх форм комунікації.

Пан Посол також зазначив, що в м. Херсоні проживає потужна болгарська діаспора і звернувся до міського голови з проханням відкрити клас з вивченням болгарської мови. Володимир Миколаєнко пообіцяв, що дане питання буде детально вивчено і спільно з представниками діаспори реалізовано. «В нашому місті працюють близько десяти класів з вивчення мов національних меншин, і ми готові максимально сприяти відкриттю ще одного класу», – відмітив Володимир Миколаєнко.