Цьогоріч херсонці сплатили 3,4 млн.грн. податку на нерухоме майно

19 Червня 2015 10:02
www.ednist.info

www.ednist.info

Цьогоріч фізичні особи  сплатять податок на нерухомість за ставками, які діяли в 2014 році. Як повідомив начальник  управління оподаткування з доходів фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Максим Рубан, з початку року Херсонці сплатили 3,4 млн.грн. податку на нерухоме майно.

Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення-рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 квадратних метрів, різними видами нерухомості загальна площа, яких сумарно перевищує 370 квадратних метрів.

Ставки податку на нерухоме майно встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр загальної площі об’єкта житлової нерухомості:

 – для квартир, загальна площа яких не перевищує 240 кв. м, та житлових будинків, загальна площа яких не перевищує 500 кв. м, ставки податку не можуть перевищувати 1 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

– для квартир, загальна площа яких перевищує 240 кв. м, та житлових будинків, загальна площа яких перевищує 500 кв. м, ставка податку становить 2,7 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Зазначені ставки застосовуються тільки до площі перевищення.

Довідково: Законом України від 27 березня 2014 року N 1166-VII “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного заростання в Україні” об’єктом оподаткування визначено загальну, а не житлову площу нерухомості.