Херсон – єдність несхожих місць та людей

19 Червня 2015 14:50
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Саме таким є наше місто, на думку Павла Билецкого, голови центру живої історії та реконструкції «Олешшя», одного з доповідачів секції «Розвиток туристично-рекреаційного комплексу» у рамках II Балтийско-Чорноморського економічного форуму.

Павло, один з організаторів нещодавно проведеного в Херсоні фестивалю південного колориту, їжі та емоцій «ТИШО-ТИШО Fest», представив присутнім проект Туристичного інформаційного центру (ТІЦ). За словами доповідача, ТІЦ може стати тою платформою, яка об’єднає громадськість, бізнес та владу і буде сприяти росту туристичного потенціалу Херсона. Головними цілями такого центру стануть формування позитивного іміджу нашого регіону й, природно, зростання його добробуту.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

Доповідачі ознайомили присутніх також із існуючими напрацюваннями херсонців у сфері туризму. Так, Ольга Гончаренко, головний спеціаліст сектору розвитку туризму управління культури Херсонської міськради, розповіла про сайт «Херсонгід», відвідавши який усі бажаючі можуть познайомитися з основною інформацією про визначні пам’ятки та місця дозвілля й відпочинку у нашому місті.

Олександр Долинко яскраво описав гостям історико-розважальний комплекс «Зелені хутори Таврії», а Олександр Книга – базу зеленого туризму «Чумацька криниця». Обидва є директорами відповідних проектів. Побувавши там, кожний має можливість поринути в мир національних традицій, української історії та колориту.

Людмила Титаренко, пропагандист сектору екологічної пропаганди «Асканія-Нова» детально розповіла про відомий  біосферний заповідник.

В свою чергу директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради Антонина Кохан представила своє рідне місто та розповіла учасникам секції про визначнні пам’ятки та легенди Сум. Антонина Кохан побажала Херсону та Сумам плідного співробітництва, зокрема, у сфері туризму.

На засіданні секції був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красимир Мінчев. Він поділився своїми враженнями від побаченого й почутого: «Я вперше зустрічаюся з можливостями, які може надати Херсон і Херсонщина в плані туризму, – сказав він. –  Чесно кажучи, у нас у Болгарії мало відомо про потенціал Херсона. І зараз, познайомившись із усіма парками, які у вас є, з історією, пам’ятками, красою пляжів, мені здається, дійсно є можливості для того, щоб ми почали здійснювати обмін туристами між Болгарією та Україною. Думаю, болгарам буде цікаво до вас приїхати, а українцям, в свою чергу, –  відвідати Болгарію».