У Херсоні кінозал на дні Лебединого озера

18 Червня 2015 10:42
www.facebook.com/hmigkptk

www.facebook.com/hmigkptk

Якщо б ви запитали у скептиків, якими є найактуальніші проблеми Херсона на разі, то напевне у топ відповідей потрапили б теми культурного дозвілля, низької соціальної активності молоді, благоустрою, дороговизни відпочинку тощо. А між іншим, вирішення деяких з них іноді значно простіше, ніж здається.

Потрібна лише гарна ідея та… бажання. У суботу, 13 червня, у Херсоні відбувся перший кінопоказ у чаші Лебединого озера. Ініціатором заходу стала Студентська Рада при Херсонському міському голові на чолі з Юрієм Капушенком. Для першого кінопоказу обрали комедію «Завжди кажи «Так!»» з Джимом Кері. Обирали спільно – через голосування у соціальній мережі. А незадовго до кінопоказу так само спільно херсонці прибирали локацію для нього, взявши участь у суботнику. Перед показом фільму, глядачі стали свідками дефіле дівчат та юнаків, що брали участь у конкурсі краси «Міс та містер студреспубліка», дізнались більше про саму діяльність Студентської Республіки.

Показ фільму розпочався близько 21:20. Херсонці приходили на дійство з кариматами й підстилками та сідали просто посеред озера перед екраном. Поступово приєднувались до дійства й звичайні перехожі, котрі просто прогулювались у парку, не знаючи завчасно про захід. Таким чином глядачів зібралось кількасот чоловік.

По закінченню заходу на питання «Чи сподобався кінопоказ?» «Чи бажали б ви і в подальшому дивитися фільми у чаші Лебединого озера?» херсонці, ніби головний герой переглянутої стрічки, відповідали «Так!».

Організатори кінопоказу у чаші Лебединого озера обіцяють, що проводитимуть подібні заходи упродовж усього літа, а вхід на них буде завжди вільний для усіх херсонців та гостей міста.

Наталя Ткачова, “Херсонський вісник”