На Херсонщині проводяться профілактичні заходи «Автобус – 2015»

17 Червня 2015 14:41
city.kherson.ua

city.kherson.ua

У період з 1 по 30 червня на території області, які і по всій державі, проводяться профілактичні заходи «Автобус – 2015», спрямовані на попередження порушень ПДР водіями автобусів та забезпечення безпеки пасажирських перевезень.

З початку відпрацювання працівниками ДАІ оглянуто майже шість сотень автобусів, у двадцяти з яких виявлено технічні несправності: в одному з автобусів був заблокований аварійний вихід, у трьох – встановлені додаткові місця для сидіння, у двох автобусах – несправні зовнішні світлові прилади, ще два – мають несправності рульового управління, п’ять – з несправностямишин та коліс.

За час проведення заходів інспекторами ДАІ виявлено майже три сотні порушень ПДР, допущених водіями автобусів, у т.ч.: керування у нетверезому стані – 2, перевищення встановленої швидкості руху – 13, перевезення пасажирів понад встановлену кількість – 57, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки – 24, порушення правил зупинки та стоянки – 36, відхилення від визначеного маршруту – 25, керування водієм без ліцензійної картки – 5, порушення під час перевезення організованих груп дітей – 2.

Як приклад, 4 червня у Новотроїцьку державтоінспекторами було зупиненоавтобус «ПАЗ-672», під керуванням 31-річного водія. Під час перевірки документів з’ясувалось, що керманич здійснював перевезення пасажирів на замовлення, не маючи відповідної категорії «D», а значить права керування автобусом. Крім цього водій не мав ліцензійної картки та полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності, до того ж не забезпечено проходження в установлений термін обов’язкового технічного контролю транспортного засобу.

Водія притягнуто до адміністративної відповідальності згідно із чинним законодавством, автобус поміщено на спеціальний майданчик для утримання транспортних засобів.

Прес-служба УДАІ УМВС в Херсонській області