У херсонській поліклініці відкрито «Сайт АРТ»

16 Червня 2015 17:08
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Міський голова Володимир Миколаєнко взяв участь в урочистому відкритті кабінету із незвичною назвою – «Сайт АРТ» на базі поліклініки міської клінічної лікарні ім. Є.Є.Карабелеша. Кабінет призначено для консультування та лікування ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД.

Як пояснила головний інфекціоніст міського управління охорони здоров’я Ольга Демидюк, під словом «сайт» розуміється ділянка, відрізок мережі – тобто ділянка у системі надання допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД. «АРТ» – це антиретровірусна терапія, завдяки якій хворі можуть вести нормальний спосіб життя.

В кабінеті передбачено всі умови для прийому та консультацій хворих на ВІЛ/СНІД, здачі аналізів, отримання контрольованої терапії, приділено увагу психоемоційному комфорту пацієнтів (зокрема, влаштовано окремий вхід, розмежовано кабінети прийому і терапії тощо). Діяльність кабінету буде спрямована не лише на спостереження та лікування хворих на ВІЛ/СНІД, а й профілактику цих захворювань.

Дбають у лікарні і про медичних працівників, які контактують з кров’ю. За словами головного лікаря міської клінічної лікарні Алли Малицької, вже не перший рік здійснюється обов’язкове страхування лікарів, медсестер, санітарок від випадкового зараження інфекцією через кров.

«Добре, що людям, які хворіють на ВІЛ/СНІД, приділяється підвищена увага: і вони самі розуміють, що не залишились напризволяще зі своєю проблемою, їм допоможуть, і для всіх нас приклад, щоб дбати про своє здоров’я, турбуватись про своє майбутнє. Це гарний подарунок для медиків та пацієнтів до прийдешнього Дня медичного працівника», – зауважив Володимир Миколаєнко.