У Херсонській міській раді навчають депутатів

15 Червня 2015 15:40
minfin.com.ua

minfin.com.ua

Протягом двох днів в м. Херсоні буде проходити семінар для депутатів міських рад, який проводить Міжнародний Республіканський інститут. Учасниками семінару стали депутати Херсонської міської ради, районних в місті Херсоні рад, представники громадських організацій.

Своїм досвідом роботи з колегами поділяться Любов Майборода, депутат Черкаської обласної ради чотирьох скликань, та Олександр Солонтай, депутат різних рівнів з 2002 року. Для обговорення запропоновані теми: форми, методи та інструменти роботи депутатів міської ради, роль депутата у підготовці та проведенні пленарних засідань міської ради. Учасники семінару планують розібратися в таких важливих питаннях, як комунальна власність та особливості бюджетного процесу. Комунальна власність – є джерелом наповнення місцевих бюджетів, і тому дуже важливим є ефективне управління нею. Детально планується розглянути тему місцевих бюджетів, а саме: процес їх складання, розгляд, затвердження та виконання, джерела наповнення місцевого бюджету, основні напрямки та порядок здійснення витрат коштів, аналіз виконання.

Окремою темою для спілкування визначено форми роботи з виборцями та громадськістю. До уваги слухачів будуть запропоновані теми: співпраця та розвиток органів самоорганізації населення, засади функціонування дорадчо-консультативних органів при органах місцевого самоврядування. Зосередять увагу учасників семінару і на такому важливому напрямку, як робота з громадою, що є фундаментом виборів, а також як якісно проводити інформування та зустрічі з виборцями та залучати їх до спільної роботи.

Від імені міського голови Володимира Миколаєнка учасників семінару привітав його заступник Сергій Черевко. Він побажав присутнім плідної роботи, а також наголосив, що сьогодні, коли проходить процес децентралізації влади, депутати міських рад все більше впливають на життя громади і спільно з органами влади несуть відповідальність за її розвиток.