На Херсонщині експерти визначили сім масивів в зоні рекреації для інвесторів

15 Червня 2015 12:36
visitkherson.gov.ua

visitkherson.gov.ua

На Херсонщині розробляється концепція розвитку Азово-Чорноморського узбережжя. Нагадаємо, раніше обласна державна адміністрація заявила про намір провести так звану «червону лінію» на морському узбережжі, щоб убезпечити його від хаотичної забудови. Як приклад того, до чого може призвести така хаотична та нелогічна  забудова фахівці називають Залізний Порт.

Наразі  над створенням  «червоних ліній» працює  робоча група. Водночас, продовжується інвентаризація земельних ділянок на узбережжі. Як відзначив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Путілов, необхідно вирішити питання таким чином, щоб ніхто не міг забудовувати узбережжя Чорного та Азовського морів, лише за власним бажанням.

Також очільник області поставив завдання виділити земельні ділянки, які можна виставити на аукціон, а отримані кошти спрямувати на розвиток інфраструктури курортів.

Зараз продовжується процедура підготовки інвестиційних площадок для залучення інвесторів та сприянню розвитку рекреаційного потенціалу Херсонщини. Як стало відомо, відповідно до доручення голови облдержадміністрації, територіальні органи Держземагентства області завершили інвентаризацію 174 ділянок загальною площею понад 3166 га земель прибережної території у межах Голопристанського та Скадовського районів.

Так, у Скадовському районі площа 56 проінвентаризованих ділянок складає близько 1241 га, з них – 180 га – вільні (вони переважно належать до Тарасівської сільської ради). У Голопристанському районі здійснено інвентаризацію 118 ділянок площею 1925,3 га, з них  понад 800 га – вільні (більша частина стосується Круглоозерської сільської ради).

Зібрану землевпорядниками інформацію передано до обласної державної адміністрації. Перелік найбільш привабливих у інвестиційному відношенні ділянок, розташованих на узбережжі Голопристанського та Скадовського районів розглядався обласною робочою групою з питань реалізації концепції розвитку Азово-Чорноморського морського узбережжя Херсонської області.

Як результат 4 червня 2015 робочою групою визначено 7 масивів рекреаційного призначення, які першочергово доцільно підготувати для інвестиційної діяльності.

Надалі, планується розгляд можливості продажу прав оренди на зазначені ділянки через земельні торги. Після визначення об’єктів, що можуть бути сформовані як окремі лоти, розпочнеться вибір ліцитатора.