У Херсоні частину вулиці розмалювали у “вишиванку”

14 Червня 2015 14:41

dsc_0467Ідею запропонувала патріотична молодь міста. Звернулися до міськради за дозволом і підтримкою. Там знайшли порозуміння і втілили задумане. Так на головній пішохідній вулиці міста – Суворова – з’явилося кількадесят метрів «вишитої» бруківки.

Організатори вибрали орнамент, фарбу і запросили всіх охочих долучитися до акції. Прийшли громадські активісти, журналісти, депутати міськради і навіть міський голова Володимир Миколаєнко.

«Я вважаю, що це хороша ініціатива. Потрібно показувати свою ідентичність, щоб ніхто не сумнівався, що ми українці. Гадаю, що вибрали привабливе місце, адже тут ходить багато туристів, гостей міста. Та якщо буде бажання повторити щось подібне на інших вулицях – я не проти», – прокоментував мер.

За словами організаторів, такою акцією вони хотіли додати центру міста трохи патріотичності і яскравості. «Зараз наша область і сам Херсон стали фактично прикордонним регіоном. Поряд – окупований Крим, на сході ведеться війна. І зараз важливо не падати духом, не втрачати патріотичного настрою і додавати його іншим. Тому вирішили зробити щось просте, але помітне – розмалювати вулицю в національний орнамент, – розповів один з організаторів Євген Кравченко. – Вибрали традиційні кольори і геометричні фігури, які символізують добробут і злагоду. Це те, чого ми бажаємо нашому Херсону.

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора