В області проводяться навчання з територіальної оборони

10 Червня 2015 14:00
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

«Місцерозташування області, на межі з анексованим Кримом,  не залишає нам вибору – маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій»,  – відзначив сьогодні, 10 червня,  під час виїзного засідання Ради оборони Херсонщини обласний військовий комісар Сергій Кока.

За його словами, протягом травня-червня проводяться всеукраїнські військові навчання з територіальної оборони. Вони передбачають виїзди на відчужені зони, так звані військові бази.

Власними зусиллями обласний військовий комісаріат установив 18 палаток, спорудивши військове містечко.

khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

«У разі введення військового стану Херсонська область опиниться в епіцентрі подій. Тому одним із завдань є забезпечення підготовки військових будівель до належного стану, обладнання приміщень для продовольства, організація медичного забезпечення тощо»,  – зауважив обласний військовий комісар.

Навчання з територіальної оборони передбачають відпрацювання завдань із прикриття кордонів, забезпечення спеціального зв’язку, охорони стратегічно важливих об’єктів.

Однією із перших функцій у рамках навчань є відпрацювання взаємодії між силовими структурами, а також боротьба з диверсійно-розвідувальними групами та підтримка правового режиму воєнного стану.