У Херсоні обговорили психологічну допомогу воїнам АТО

9 Червня 2015 16:11
city.kherson.ua

city.kherson.ua

У Херсонській міській раді відбулася зустріч психологів Збройних сил Латвійської республіки та Міністерства оборони України із представниками силових структур України, волонтерами, психологами. На зустрічі піднімались питання надання психологічної підтримки та допомоги особам, які брали участь в АТО, знаходились в екстремальних умовах, перебувають у негативному психоемоційному стані, і психологічної допомоги родинам військовослужбовців – учасників бойових дій.

За дорученням міського голови Володимира Миколаєнко зустріч проводив його заступник Віктор Іванушкін. У заході взяли участь представники Збройних сил Латвійської республіки – головний психолог Вілініс Чернявскіс та психолог Чодоре Аніта, представники Національної гвардії, Збройних Сил України, військові капелани, представники Міністерства внутрішніх справ і волонтери. Метою зборів було налагодження співробітництва та обмін досвідом надання психологічної допомоги учасникам АТО й членам їх родин.

Під час зустрічі обговорювались питання синдрому емоційного «вигоряння» та подолання страху, адаптації військових до життя в мирний час, обміну досвідом з організації роботи психологічних служб.