Херсонські міліціонери врятували п’ятьох людей із затонулого човна

9 Червня 2015 12:40
mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Серед потопаючих було двоє неповнолітніх дітей. Надзвичайна подія сталася в акваторії річки Дніпро у Херсоні.

Під час патрулювання на човні працівники лінійного відділу міліції в порту Херсон почули крики про допомогу. На відстані приблизно 50 метрів від берега через технічні несправності перевернувся і затонув човен. П’ятеро пасажирів, серед яких двоє дітей, опинилися у холодній воді та почали тонути. Мокрий верхній одяг тягнув їх на дно. Дорослі з останніх сил тримали на плаву дітей.

Про подію згадує один з рятувальників – старший лейтенант міліції Максим Козин.

– Під час патрулювання ми бачили, як від причалу відплив човен з людьми. А вже через кілька хвилин почули крики про допомогу, – зазначає Максим Козин. – Наш човен знаходився неподалік і вже через хвилину ми були біля потопаючих.

Рятувальні роботи зайняли не більше 10 хвилин. Міліціонери дали людям ковдру, щоб вони зігрілися. Усіх потерпілих доставили на берег. Вони зазначили, що через пережитий стрес не встигли на місці дізнатися імена своїх рятувальників. А згодом подякували їм листом, який розмістили у соціальній мережі: «Висловлюємо щиру вдячність працівникам водної міліції капітану міліції Гуленку Олександру Павловичу, старшому лейтенанту міліції Козину Максиму Вікторовичу та прапорщику міліції Іщенку Олегу Юрійовичу за наш порятунок».

У свою чергу, начальник лінійного відділу міліції в порту Херсон Самед Салманов підготував подання про заохочення своїх підлеглих правами начальника Управління МВС України в Херсонській області.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Херсонській області