В Херсоні відбулася cтудентська конференція „Unbekanntes Deutschland / Невідома Німеччина“

8 Червня 2015 10:33
kntu.net.ua

kntu.net.ua

14 травня в Херсонському національному технічному університеті на факультеті міжнародних економічних відносин, управління і бізнесу відбулася VI cтудентська конференція „Unbekanntes Deutschland / Невідома Німеччина“, присвячена темі „Reisen / Подорожі”.

Усіх учасників та гостей конференції за доброю традицією привітали керівник відділу міжнародних відносин, к.т.н., доцент Маломуж Т.В., заступник декана факультету міжнародних економічних відносин, управління і бізнесу, к.е.н., доцент Пустова Н.О., завідувач кафедри ТПП к.пед.н., доцент Радецька С.В.

kntu.net.ua

kntu.net.ua

15 учасників запропонували свої доповіді та творчі презентації, підготовлені виключно німецькою мовою, та продемонстрували високий рівень уміння виступати перед аудиторією на іноземній мові, а також уміння створити цікаві презентації. Тематика виступів була різноманітною та цікавою: «Найкращі транспортні засоби для подорожі до Німеччини та по країні» (Дунаєва К., Розова А., 3 МЕВ-н), «Мости в Німеччині» (Поплавська Є., 1 МЕВ-а), «Види та умови проживання під час подорожі до Німеччини» (Нікітенко О., 2 МЕВ-н), «Харчування по дорозі» (Добровольска О., 1 МЕВ-н), «Коротка подорож на вихідні до Німеччини» (Самойлова І., Юревич Ю., 4 МЕВ-а), «Один день у Дрездені» (Гаргаун В., 2 МЕВ-а), «Казкова дорога як один із найкрасивіших туристичних маршрутів Німеччини» (Микитюк А., 2 МЕВ-а). Творчість та оригінальність у виборі теми доповіді студенти теж проявили: «Драконова печера» (Зварич Л., 2 МЕВ-н), «Слідами Бісмарка» (Лисянський Д., 2 МЕВ-н), «Освітня подорож до Німеччини» (Рубанська В., 2 МЕВ-н). На особливу увагу заслуговують доповіді студенток Гаджикерімової А. (4 МЕВ‑н) та Барабаш О. (4 МЕВ-н)., які поділилися інформацією та власними враженнями від своїх подорожей до Фрайбурга та Бремена, які вони здійснили на літніх канікулах. Варто відзначити також і доповідь студентки Квасницької Д. (4 МЕВ-н), яка зробила міні-дослідження німецьких діалектів та запросила бажаючих самостійно прочитати три діалоги з цікавими діалектними словами.

kntu.net.ua

kntu.net.ua

Приємним сюрпризом для гостей та учасників конференції стали відеолистівки від колишніх студенток факультету МЕВ Вольвач Н. та Бутенко О., які зараз здобувають ступінь магістра в університетах Берну (Швейцарія) та Берліну (Німеччина). Дівчата записали власні відеоролики, розповівши в них про особливості подорожування Європою, розказали, як подорожує європейська молодь, а також дали цінні поради нашим студентам.

Усім доповідачам вручили дипломи та символічні подарунки від партнерів заходу – Гете-Інституту (м. Київ) та центру іноземних мов ТСП («Твій сучасний підручник», м. Київ).